Kategorier
Viden

Udvikling af et produkt til at sælge online – Hvad du behøver at vide

Så hvad vil du sælge? Endnu vigtigere, vil du sælge et nyt eller gammelt produkt? Uanset hvad er der et par store forskelle i den måde, du markedsfører dit produkt på end at sælge detailprodukt.

Først et nyt produkt: Du sælger “en ting” i forhold til at sælge en tjeneste. Med andre ord markedsfører du et fysisk produkt i forhold til at sælge en tjeneste. Du sælger din virksomhed til kunden, og i den proces sælger du alt, hvad du som iværksætter. Du skal vide, hvad dine kunder tænker, når de overvejer at købe dit produkt.

For det andet er et nyt produkt normalt et impulskøb, afhængigt af den samlede præsentation af dit produkt, da du sælger det til din kunde. Dette er de første køb, du foretager, og folk har en tendens til at købe følelsesmæssigt, når de er i denne “buyemotion” tilstand.

Når din kunde har købt dit produkt, bliver de fleste produkter et “om jeg kan lide det eller ej” køb – før kunden selv lægger det ned. En anden vigtig ting at sørge for, når du markedsfører et nyt produkt, er, at du har en “to do” liste, der er enkel at følge.

Grunden til, at markedsføring af onlineprodukter er forskellig fra detailproduktmarkedsføring, er fordi det er forskelligt fra en online salgstale.

Når vi går online som shopper, er der to store forskelle at notere sig:

1. For det første behøver din kunde ikke at vente på, at alt er afsluttet online. De gør det lige der og der, uden at vente.

Du ser, når du går online, vil du være i stand til at give kunden øjeblikkelige svar på deres spørgsmål. Du vil have det til at være øjeblikkelig og instant alene.

Lad os sige, at du faktisk sælger et kæledyrsprodukt. Først skal du have et produkt, der er godt designet, så det vil tilbyde visuel appel. Dernæst skal du have en pakke med god grafik, og til sidst skal du have et produkt, som du kan bruge nemt og hurtigt.

Det gør det endnu vanskeligere at sælge et produkt online, hvis nogle eller alle disse elementer i din marketingkampagne mangler. I detailhandelen gør det faktum, at produktet er en ting, alle disse elementer meget enklere.

2. For det andet, når du sælger et fysisk produkt, viser du din kunde størrelsen på pakken. Du giver dem ikke fysisk størrelse. Med et online salg, er dette ikke ville være sandt, dels fordi at give din kunde en fysisk størrelse af en kasse er en grundlæggende idé om detailhandel.

Med et online salg giver du dog kunden dine fysiske oplysninger sammen med visuelle beviser for, at det produkt, de købte, er noget, der kan sendes. Du er ved at blive en forudsigelighed for din kunde.

Hvordan dette er vigtigt i din virksomhed, og hvordan dette også er tilfældet med en salgstale, f.eks. at blive interviewet over telefonen.

Dette er, hvad der gør en person ønsker at gøre dit produkt en klar “ja” til noget, der holder dem sikkert. Hvis du viser på denne måde, viser du også, hvad dit produkt gør for kunden, med andre ord, hvad er værdien af dit produkt specifikt.

Hvorfor, spørger du måske, vil du have din kunde til at vide dette? I min egen erfaring, var det fordi vi ikke var klar over dette for mange år siden, da jeg startede min marketing kampagne for at sælge fysiske produkter online. Jeg kunne og normalt gjorde sælge online over telefonen. Jeg isolerede dette aspekt af at gøre shop online, som jeg fandt at være mere effektiv.

Dit job som iværksætter er at skabe produkter, som folk gerne vil være, hvordan man får dem til at se godt ud. Den bedste måde at gøre dette på er ved at vise dine kunder (og dine potentielle kunder), hvordan du er unik, og hvorfor du ønsker at sælge dit produkt. Det er i emballagen, at du sælger dit produkt, der gør hele forskellen.

Skriv et svar